29. března 2016

DESIGN ADVICE #1


Dneska tu pro vás mám zajímavé téma nebo spíš novou rubriku. Mým koníčkem je grafika a vpodstatě vše, co na mém blogu vidíte, je moje tvorba. Můžete si povšimnout nového designu, který jsem dělal dlouho, ani netušíte, jak je těžké zarovnat menu. Rubrika design advice bude spadat pod how to. Myslím si, že by pro některé z vás bylo zajímavé, kde si jednoduše upravit fotografie nebo jak udělat hezké nadpisy a nejrůznější „thumbnails“. Tak jdeme na to.

Začneme fotografií. Nejjednodušší způsob jak je upravit je ovšem mobil. Existuje spoustu aplikací. Já obvykle začínám ve velmi populárním editoru VSCO. Tam nasadím nějaký filtr, ale doporučuji snižovat jeho intenzitu. Dál používám Afterlight na textury a pokud chcete upravit nejrůznější detaily, sáhněte po aplikaci Snapseed.


Přejdeme už k designu. Spoustu lidí nemá Photoshop nebo v něm jednoduše neumí pracovat. Adobe však nedávno představil velmi zajímavou aplikaci jménem Post. Je velmi jednoduchá a můžete v ní dělat pěkné záhlaví k článkům. Máte na výběr spoustu vzhledů a je možné si vše jednoduše přizpůsobit. 

Pokud byste však chtěli ručně psané nadpisy, nejsnadnější je použít grafický tablet a Photoshop, Illustrator nebo skvělý vektorový editor Affinity Designer, který by se měl objevit již brzo i pro Windows. Když však tuto možnost nemáte, použijte jednoduše tužku, fixu, papír poté nadpis vyfoťte nebo naskenujte. Jestli chcete express, Adobe má další skvělý program Illustrator Draw, se kterým jednoduše prstem uděláté krásný text.

Snad jsem vám s něčím pomohl. Pište do komentářů, co by jste chtěli vidět, možná nějaké konkrétní návody.
Ahoj příště
Vasko
Používá technologii služby Blogger.

Popular Posts

VASKO JOURNAL © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.